Informatie voor de media

Andere, Informatie voor de media

Moody’s affirmed Ba1 rating on EPP NL

13/11/2018

Moody’s Investors Service (Moody’s) heeft vandaag de Ba1 corporate family rating bevestigd van EPP, de grootste eigenaar van winkelvastgoed in Polen (A2 Stable).

We zijn erg blij met de beslissing van Moody’s om de rating van EPP te bevestigen. Het weerspiegelt de sterke fundamenten en stabiele vooruitzichten van ons bedrijf. Het stelt ons ook in staat om met vertrouwen de verdere ontwikkeling van onze activa en de diversificatie van onze financieringsbronnen te plannen“, aldus Jacek Bagiński, CFO van EPP.

In een toelichting op de rating geeft Moody’s aan dat deze wordt ondersteund door EPP’s solide portefeuille van grote winkelcentra die verspreid liggen over de grote Poolse steden en goed gepositioneerd zijn binnen hun verzorgingsgebied. De kasstroom en de waarde van de activa van het bedrijf worden ondersteund door gunstige macro-economische fundamenten en een sterke onderliggende vraag naar zijn vastgoed. Een ervaren managementteam met een goede staat van dienst in het snel inspelen op het snel veranderende winkellandschap zal helpen de huidige bezettingsgraad van 98,4% te handhaven en de bezoekersaantallen en winkelomzetten in de centra van EPP te verbeteren.

De stabiele vooruitzichten weerspiegelen de verwachting van Moody’s dat EPP een stabiele kasstroom zal blijven genereren met behoud van een hoge bezettingsgraad en een evenwichtige groeistrategie. De vooruitzichten zijn gebaseerd op de aanname dat EPP te allen tijde een goede liquiditeit behoudt. De vooruitzichten weerspiegelen ook een gunstig ondernemingsklimaat.

Terug