Over ons

Eerste plaats in termen van retail GLA in Polen

Wij verzorgen het strategisch beheer van een vastgoedbeleggingsplatform dat volledig in Polen is geïnvesteerd en bestaat uit 35 projecten (29 winkelpanden en 6 kantorencomplexen) met een totale waarde van ongeveer EUR 2,8 miljard en een verhuurbare oppervlakte van meer dan 1 miljoen m². Het is de grootste beleggingsportefeuille in winkelcentra in Polen, gemeten naar BVO. De projecten bevinden zich in de aantrekkelijkste Poolse steden met de grootste consumentenvraag en het grootste groeipotentieel.

Wij streven ernaar onze aandeelhouders en JV-partners het best mogelijke rendement te bieden door huurders aantrekkelijke en innovatief beheerde ruimte te bieden ter ondersteuning van hun bedrijfsgroei.

EPP is eigendom van Redefine Properties, de tweede grootste Real Estate Investment Trust (REIT) genoteerd aan de Johannesburg Stock Exchange (JSE).

DE PORTEFEUILLE BESTAAT UIT

29

winkelcentra

 

6

kantoorprojecten
met een totale waarde van ongeveer 2,8 miljard euro en een verhuurbare oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter.

De projecten bevinden zich in de aantrekkelijkste Poolse steden met de grootste consumentenvraag en het grootste groeipotentieel.

GESCHIEDENIS

2022
EPP gaat twee joint ventures aan: Horse JV met negen M1-winkelcentra en twee retailparken, en Community Properties JV met elf winkelpanden en drie kantorencomplexen.
2022
EPP schrapt de notering aan de beurzen van Luxemburg (LuxSE Euro MTF) en Johannesburg (JSE). Redefine Properties wordt eigenaar van EPP.
2021
De derde fase van de overname van M1 is afgerond. Energieparken in Olsztyn, Tychy, Kielce en Opole zijn toegetreden tot de portefeuille van EPP.
2019
Henderson Park neemt 70% van de aandelen in de portefeuille van 11 nieuw gebouwde kantoorgebouwen over van EPP. EPP heeft een aandeel van 30% in de joint venture en beheert de eigendommen in samenwerking met Henderson Park.
2018
Echo Investment verkoopt overeenkomstig haar investeringsstrategie de laatste aandelen in EPP.
2018
Het bedrijf besluit alleen de naam EPP te gebruiken.
2017
Het bedrijf voert een van de grootste transacties in de geschiedenis van de Poolse commerciële vastgoedmarkt uit, met de overname van 12 M1-winkelcentra en -parken ter waarde van 692 miljoen euro. De overname is verdeeld in drie fasen, waarvan de eerste in januari 2018 wordt afgerond en de tweede in juni 2019.
2016
EPP gaat op 30 augustus en 13 september naar de beurs in Luxemburg (LuxSE Euro MTF) en Johannesburg (JSE). De portefeuille van het bedrijf is op dat moment 1,2 miljard euro waard.
2016
Redefine Properties, een REIT-fonds met hoofdkantoor in Johannesburg, verwerft 75% van de aandelen in EPP BV en vermindert vervolgens haar belang tot 50% door de verkoop van gewone aandelen aan een consortium van investeerders. Echo Investment SA bezit 25% van de aandelen van de onderneming.
2016
Echo Polska Properties BV (thans EPP N.V.) gevestigd in Nederland. De onderneming wordt eigenaar en beheerder van alle winstgevende commerciële projecten die door Echo Investment SA worden gebouwd en gecommercialiseerd.

RAAD VAN BESTUUR

Pieter Prinsloo is CEO van Redefine Europe B.V., een dochteronderneming van Redefine Properties Ltd. Daarvoor bekleedde Pieter de positie van CEO van Hyprop Investments Ltd in Zuid-Afrika, waar hij meer dan 14 jaar uitgebreide vastgoedervaring opdeed in een JSE genoteerde REIT. Eerder was Pieter betrokken bij de ontwikkeling en het beheer van privévastgoed voor New Africa Developments en deed hij uitgebreide kennis op in commerciële en gestructureerde vastgoedfinanciering bij ABSA Bank en Standard Bank in Zuid-Afrika. Pieter heeft een Bachelor of Science (Quantity Surveyor) cum laude van de Universiteit van Pretoria en heeft prijzen ontvangen van de Association of South African Quantity Surveyors.

Tomasz Trzósło heeft meer dan 25 jaar ervaring in de vastgoedmarkten van de CEE-regio. Voordat hij bij EPP kwam, was hij Managing Director van JLL voor Polen en Centraal Europa, waar hij de activiteiten van het bedrijf in Polen beheerde en toezicht hield op de activiteiten van JLL in Tsjechië, Roemenië, Hongarije en Slowakije. Hij was ook lid van de Legal & Compliance Board van Tetris design and build business voor EMEA. Voordat hij leiding gaf aan JLL, leidde hij de kapitaalmarktteams van JLL voor zowel Polen als Centraal- en Oost-Europa en was hij in die hoedanigheid betrokken bij talloze transacties in heel CEE, waaronder de verkoop en overname van portefeuilles en vastgoed, het aantrekken van fondsen en schuldtransacties, of gestructureerde aandelentransacties. Hij heeft een sterke staat van dienst in het werken met alle takken van de vastgoedmarkt, waaronder de winkel-, kantoor-, industriële, hotel- en woningsector. Toen hij leiding gaf aan JLL in Polen, identificeerde, beheerde en voltooide hij twee fusies en overnames: de overname en integratie in het bedrijf van de ontwerp- en bouwactiviteiten (Tétris) en woonconsultancy-activiteiten (REAS).

Tomasz heeft een mastergraad in financiële boekhouding en economie van de Economische Universiteit van Krakau en heeft een diploma in taxatie, taxatie van investeringen, vastgoedfinanciering en portefeuillebeheer van het Investment Property Forum in Londen.

Jacek Bagiński is een senior financieel manager met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende bedrijven die actief zijn in Polen en de landen van Centraal- en Oost-Europa (CEE), variërend van de detailhandel, productie en verkoop van farmaceutische producten en FMCG, tot de exploratie van olie en gas en andere natuurlijke hulpbronnen.  Hij was lid van een aantal raden van bestuur en CFO in bedrijven die genoteerd staan aan de beurs van Warschau en bediend worden door de grootste private equity fondsen in CEE-landen. Daarnaast heeft hij senior management- en directiefuncties bekleed bij multinationals, waaronder PepsiCo en BP/Amoco, met omzetten variërend van 15 miljoen tot meer dan 750 miljoen euro. Jacek was verantwoordelijk voor bedrijfsontwikkeling, waaronder fusies en overnames, financiering en belastingen en financiële planning en bediening. Onlangs was hij lid van de raad van bestuur en CFO van Empik Media & Fashion S.A., een van de grootste holdings die een groep retail-, e-commerce- en servicebedrijven bedient.

 

Andrew König is een registeraccountant met meer dan 25 jaar commerciële en financiële ervaring. Momenteel is hij Chief Executive Officer bij Redefine Properties Limited en is hij verantwoordelijk voor alle aspecten van de naleving van de regelgeving, bedrijfsactiviteiten en -communicatie en zorgt hij ervoor dat de strategie van het bestuur wordt geïmplementeerd. Vóór zijn aanstelling als CEO in augustus 2014 was Andrew financieel directeur van Redefine. Hij werd in januari 2011 benoemd in het bestuur van Redefine. Daarvoor was hij Group Financial Director bij Independent News & Media.

Andrew heeft een bachelor in handel en een bachelor in boekhouding en is CA (SA).