Informatie voor de media

Informatie voor de media, Onze projecten

EPP en HENDERSON PARK vormen een nieuwe vastgoed joint venture

25/06/2019

HENDERSON PARK BETREEDT POOLSE MARKT MET OVERNAME VAN 70% BELANG IN 105.000 M² KANTORENPORTEFEUILLE EN VORMT NIEUWE JOINT VENTURE MET EPP5

Henderson Park, (de ‘Vennootschap’), het pan-Europese private equity vastgoedplatform, maakt bekend dat het de acquisitie heeft afgerond van een belang van 70% in een portefeuille van 11 nieuw gebouwde kantoorgebouwen gelegen in ’tier one’ steden in Polen van EPP, een toonaangevende Poolse vastgoedinvesteerder die genoteerd staat aan de Johannesburg Stock Exchange (JSE). EPP behoudt een belang van 30% in de portefeuille en blijft de activa beheren, in samenwerking met het ervaren vermogensbeheerteam van Henderson Park.

Deze transactie biedt Henderson Park strategische blootstelling aan de Poolse markt tegen een aantrekkelijke instapprijs, via een gevestigd lokaal platform met een sterke staat van dienst in het land.
De volledig verhuurde portefeuille bestaat uit 105.000 m² voornamelijk gloednieuwe Grade A kantoorruimte verspreid over 11 gebouwen, die zich bevinden in drie van de top vijf grootste steden van Polen:

• O3 Business Campus in Krakau, de op een na grootste stad van Polen, bestaande uit drie gebouwen van 11 verdiepingen met een totale oppervlakte van 55.765 m² en 1.205 parkeerplaatsen;
• Malta Office Park in Poznań, de vijfde grootste stad van Polen, bestaande uit zes afzonderlijke gebouwen van vijf tot zes verdiepingen met een totale oppervlakte van 29.065 m² en 599 parkeerplaatsen, en;
• Symetris Business Park in Łódź, de op twee na grootste stad van Polen, bestaande uit twee gebouwen van tien verdiepingen met een totale oppervlakte van 19.287 m² en 383 parkeerplaatsen.

Alle gebouwen hebben een BREEAM ‘Very Good’ rating, bieden flexibele vloeroppervlakken en een hoogwaardige afwerking. De portefeuille profiteert van een gediversifieerde inkomstenbasis van meer dan 40 internationale en binnenlandse huurders die worden gedomineerd door sterke convenanten zoals McKinsey, Philips, Nordea Bank en Grant Thornton, met een gemiddelde kantooroppervlakte van 2.500 m² per huurder. Elk bedrijfsonderdeel ligt op een strategische locatie in het stadscentrum van de betreffende regionale markt en profiteert van de uitstekende zichtbaarheid en toegang tot een reeks openbaarvervoersopties.

Polen blijft een solide groei vertonen, met een bbp-stijging van 5,1% in 2018, maar is ook een van de meest stabiele economieën van Europa en biedt overtuigende macrofundamentals met sterke vooruitzichten. In combinatie met een laag werkloosheidscijfer en een hoog niveau van besteedbaar inkomen, trekt Polen toenemende investeringsvolumes aan, terwijl de groeiende aanwezigheid van grote internationale bedrijven heeft bijgedragen aan het vestigen van de markt als een goed presterende dienstengedreven economie.

Nick Weber, oprichtend partner van Henderson Park, gaf als commentaar: “Deze transactie markeert onze toetreding tot de Poolse markt, waar we een groot potentieel zien, en tegen een aantrekkelijk instapniveau. Het structureren van deze deal naast een beursgenoteerd bedrijf past goed bij ons ethos om unieke en innovatieve manieren te vinden om namens onze investeerders toegang te krijgen tot investeringsmogelijkheden in vastgoed. We kijken ernaar uit om samen te werken met EPP, een ervaren blue chip-bedrijf, om deze kantoorgebouwen van institutionele kwaliteit te beheren en om onze samenwerking in de komende jaren uit te breiden.

Hadley Dean, CEO van EPP, zei: “Dankzij dit partnerschap kunnen Henderson Park en onze kantoorhuurders profiteren van onze knowhow en ervaring, terwijl ze blijven profiteren van kantoorbeheerdiensten van ongeëvenaarde kwaliteit. Tegelijkertijd stelt het ons in staat om ons te richten op onze strategische doelen met betrekking tot de ontwikkeling en uitbreiding van onze winkelportefeuille in een van de meest dynamische markten van Europa. Wij geloven dat dit de beste oplossing is voor onze huurders en aandeelhouders“.

De juridische adviseurs die betrokken waren bij de transactie waren Linklaters (Henderson Park) en Dentons (EPP), terwijl de commerciële adviseur van EPP Colliers was.

Terug